Over het salonorkest

Welkom op deze site van het Amsterdams Volks-, Salon- en Amusementsorkest voor fans, vrienden & geïnteresseerden.

Het Amsterdams Volks-, Salon- en Amusementsorkest bestaat uit 15 muzikanten.
We spelen een afwisselend repertoire van vrolijke en gevoelige 20ste eeuwse             salonmuziek van over de hele wereld. Er zijn nummers met zang en nummers om
heerlijk op te dansen. Een blokje “Amsterdam” hoort er desgewenst ook bij.

In 1972 kwam een aantal studenten uit het Amsterdams Studenten Kamer Orkest, dat op zijn beurt was opgericht in 1965,  bij elkaar op de zolder van de Amsterdamse huishoudschool om oude variétémuziek te spelen, die Rob Boonzaaijer Flaes geërfd had van zijn  opa, een oud-muzikant uit het City-orkest. Sinds die tijd trad Het Amsterdams Volkssalon & Amusementsorkest regelmatig op in Het Shaffy Theater en op feesten en tijdens demonstraties.

Actuele bezetting: Marion Appel ~ trompet, Heleen Beekhuis ~ viool, Adri Boon ~ dwarsfluit & piccolo, Matthia Cox ~ contrabas, Florian Diepenbrock ~ viool, Elio de Miranda ~ viool, Edith van Eck ~ tenorsaxofoon, Frank Harding & Marij Sloothaak ~ zang,  Richard Hengeveld ~ hoorn, Gwen van Iersel ~ altsaxofoon, Saskia van Oenen ~ cello,  Ilja Ramaker ~ klarinet, Cees Rot ~ piano, Herman Schalk ~ percussie en last but not least repetitor/arrangeur Peter van Os

Informatie over muziekrepertoire of boeking voor een optreden van het orkest kan  via  info@hetsalonorkest.nl

 

Fragmenten van Het Amsterdams Volks-, Salon- en Amusementsorkest tijdens het 25-jarig jubileumfeest [1997] waarin oude en nieuwe leden samen nummers uit het repertoire spelen en vertellen over het ontstaan van het orkest in 1972 en de voortgangsperikelen tijdens de eerste 25 jaar. 

1 Reactie naar Over het salonorkest

  1. Simon Fuks schreef:

    L.S.
    In de jaren ’50 en begin ’60 was er regelmatig een pauze nummer. Ook speelde het Tuschinski Orkest onder leiding van Max Kapper. Zijn oom, Maurits Kapper was getrouwd met mijn oudtante en van beroep opera zanger. Zijn loopbaan bij de Hamburgse Opera werd in ’33 onderbroken. Graag wil ik weten of er nog gegevens zijn over Max.
    Met vriendelijke groet,
    Simon Fuks

Reacties zijn gesloten.