Uit ons repertoire “Carioca,” uit de film Flying down to Rio (1933)

(De) Carioca” is een populair liedje uit 1933  van Vincent Youmans met lyrics van Edward Eliscu en Gus Kahn, en ook de naam van de dans in de film Flying Down to Rio uit 1933. Carioca werd in de film gezongen door Alice Gentle, Movita Castaneda and Etta Moten en o.a. gedanst door Fred Astaire en Ginger Rogers (hun eerste dans samen in een film).  De choreografie  van Dave Gould en Hermes Pan was gebaseerd op een oudere dans met de zelfde naam van Fanchon and Marco. Karakteristiek was daarbij het dansen met de hoofden tegen elkaar. Het woord “Carioca” refereert aan de bewoners van Rio de Janeiro. Het liedje is een  jazz standard geworden, maar  de dans – een mix van samba, maxixe, foxtrot en rhumba was geen lang leven beschoren.

Dit bericht is geplaatst in recensies & commentaar. Bookmark de permalink.